Bij de KNKB zijn er momenteel 28 verenigingen ingeschreven. Hiervan zijn er 10 Dames-, 13 Heren- en 5 gemengde verenigingen.

 Onder Vrienden

De kolfsociëteit ‘Onder Vrienden’ in Oudkarspel is op 4 oktober 1887 opgericht en heeft in 2012 haar 125 jarig bestaan op grootse wijze gevierd.

De gezellige thuisbaan van Onder Vrienden bevindt zich in café - restaurant -zalencentrum Celavie aan de Dorpsstraat 826 in Oudkarspel waar Marja Bes de scepter zwaait.

Onze sociëteit is een ‘mannen’ sociëteit en telt inmiddels 40 actieve kolfleden. Op donderdagavond is onze clubavond en wordt gedurende het hele jaar – want wij doen niet aan een zomer of winter reces – goed bezocht.
Onze leden spelen regelmatig hun partijtje mee tijdens de kampioenschappen die jaarlijks onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Kolf Bond worden verspeeld. Wij als bestuur zijn enorm verheugd dat diverse leden in de finales van deze kampioenschappen zijn terug te vinden. Hoewel het dit jaar niet is gelukt hebben we in het verleden regelmatig een Nederlands Kampioen of kampioensteam mogen huldigen. Alles heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de(aspirant) leden wekelijks worden bijgeschoold door onze ‘Supers ‘.
Inmiddels heeft: ‘Onder Vrienden’ een zevental supers binnen de gelederen wat op een ledenbestand van 40 geen slechte score is. Natuurlijk slaan we bij ons ook wel eens een ‘poedeltje’ maar die wegen niet op tegen de vele ‘vollen’ die we op de clubavonden mogen verwelkomen. Vanzelfsprekend zijn de resultaten belangrijk voor onze leden en onze sociëteit, maar gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Kortom Kolfsociëteit ‘Onder Vrienden’ is een kolfsociëteit waar je bij wilt horen.

Namens het Bestuur
Arjen Groot

 

Nieuws

Niels van Schagen Clubkampioen 2017

De jaarlijkse clubkampioenschap vondt plaats op 22 april 2017....

Uitslag Finale Klasse Kampioenschappen 2017

Sjaak van ‘t Hek en Jan Vaartjes kampioen ...

Bekijk al het nieuws

Contactgegevens

Cees Bes
Dorpsstraat 146
1721 BR Broek op Langedijk
Tel: 06-13623210
Heren
Email: ondervrienden@kolfbond.nl