Bondsnieuws

Cas Bosma na barrage Nederlands kampioen

Het beloofde een spannende finalemiddag te worden, 24 kolvers met 100 punten en meer. Vanaf de eerste partij werden er gelijk hoge scores op het bord gezet.
Ook de strijd tussen de drie aspiranten Wil van Erp, Nico Beers en Alex Vroling liet zien dat zij het kolfspel al goed onder controle hadden, Alex Vroling pakte de titel voor Nico Beers, Wil van Erp werd derde.

De spanning werd flink opgevoerd door Mart Bakker en Detlef Redeker met elk een serie van 56 pnt. (eindtotalen 157 om 159 pnt.). Dick Beers nam de leiding over met een serie van 56 pnt. - plus zijn 105 van de kwalificatie werden dat 161 pnt. De laatste 6 kolvers wisten dat zij geen fout mochten maken. De eerste die daarin slaagde was Bertus Commandeur, bij zijn 108 pnt. van de kwalificatie sloeg hij in een fantastische partij 59 pnt. En werd daarmee voorlopig koploper met 167 pnt.

De laatste 3 kolvers, René Visser (110 pnt.), Frans van Straaten (110 pnt.) en Cas Bosma (114 pnt) konden aan de bak. Frans en Cas morsten in hun eerste klap al direct punten, Cas herstelde zich voortreffelijk met 3x12, Frans en René schakelden zichzelf uit voor de titel met een 3 en een 5 in de derde klap. Cas Bosma moest in zijn laatste klap een 12 slaan om kampioen te worden. Hij sloeg echter een 11 - nu moest er een barrage gespeeld worden met Bertus Commandeur om de titel.
Deze barrage van drie volledige slagen werd in de laatste klap beslist en gewonnen door Cas Bosma uit Venhuizen - 34 om 32 punten. Ook om de derde plaats was een barrage noodzakelijk. Dick Beers en René Visser moesten hiervoor in de baan. Rene Visser zegevierde.

Het ereschavot werd neergezet, de rode loper uitgerold en onder daverend applaus mochten de heren de huldiging ondergaan De vele toeschouwers zongen luidkeels het door de fanfare "Erato" gespeelde Wilhelmus mee. Een schitterend kampioenschap en promotie voor de kolfsport.

Voor de uitslagen; klik  hier 

Voor meer foto's; klik  hier