Bondsnieuws

Jan Polman - 65 jaar lid van “Onder Vrienden”

Tijdens de jaarvergadering van “Onder Vrienden” op 16 februari werd Jan Polman gehuldigd met zijn 65-jarige lidmaatschap van “Onder Vrienden” en als bondslid van de
Koninklijke Nederlandsche Kolfbond.


Mark Aberkrom, voorzitter van de Bond, was voor deze gelegenheid speciaal (in vol ornaat) naar Oudkarspel gekomen om Jan in het zonnetje te zetten voor het bereiken van deze toch wel bijzondere mijlpaal.

Namens de Bond ontving Jan het collectors item “Early Golf” en van “Onder Vrienden” een prachtig boeket bloemen.

Jan Polman is niet alleen lid van “Onder Vrienden”, maar is ook zeer betrokken bij de kolfvereniging “Brederode”. In 2005 vroeg toenmalig voorzitter Jan Glas van “Brederode” om hulp -  ‘Jan, jij met zoveel ervaring, zie jij een oplossing voor ons? Wij als kolfclub zijn bijna blut en hebben nog maar 7 leden’. Met verve heeft Jan dat opgepakt en daarmee “Brederode” nieuw leven ingeblazen.

Met 65 jaar ervaring als kolver, meerdere bestuursfuncties bij “Onder Vrienden”, de Kolfbond, “Brederode” en oprichter van “De Gouden Tientjes”, mag je spreken van een ervaringsdeskundige. Het is dus niet verwonderlijk dat hij enkele jaren geleden is benoemd tot ere-lid van de KNKB.

Vooral door Jan’s inzet is “Brederode” een bijzondere kolfvereniging geworden. Als een van de eerste verenigingen biedt ze onderdak aan zowel heren als dames. Het gaat “Brederode” nu zeer voorspoedig. Het ledental is flink opgelopen naar 21 leden, waarvan er ook enkelen bondslid zijn.

Jan, we zijn je zeer dankbaar voor je onuitputtelijke inzet voor de kolfsport. Ga zo door!!

Bedankt!
Namens de Kolfbond en Onder Vrienden,
Jan Blaauw