Bondsnieuws

Trien Duin Nederlands kampioen Kolf

Na een week van kwalificatiewedstrijden begonnen zaterdagmiddag om 13.30 uur de 27 hoogstgeplaatste speelsters, plus de 3 aspirant kolfsters aan hun finale. Het beloofde een spannende middag te worden daar de onderlinge verschillen zeer klein waren. Tussen de laatste 15 speelsters zat maar 10 punten verschil. De vele aanwezigen zagen dat de toon werd gezet door Mieke van Loon met een mooie serie van 55 punten - wat haar een eindtotaal van 133 punten opleverde.

De strijd tussen de 3 aspiranten werd een redelijk gelijk opgaande strijd waarbij Tanja Bijman haar voorsprong zelfs uitbreidde en Nederlands Kampioen werd. Bij de gevestigde orde nam Leny Honkoop met een serie van 52 punten de kop over voordat de laatste 9 kolfsters de baan in mochten. De eerste die de leiding overnam was Elly de Rijcke met een serie van 53 punten, eindtotaal 136 punten. Een zware opgave dus voor de laatste 3 dames, resp. Ella Schilder, Marjan Tijhaar en Trien Duin om geen fouten te maken. Marjan Tijhaar maakte in de vierde klap het eerst een fout, Ella Schilder bleef in het spoor van Trien Duin, zodat de laatste klap uitsluitsel moest brengen, beide dames sloegen een 12. De nieuwe Nederlands Kampioen werd hierdoor Trien Duin uit Venhuizen, 2e werd Ella Schilder en 3e Elly de Rijcke.



Dat kolven een sport is waar je jong aan kunt beginnen bleek wel deze week. De jongste deelnemerster was 21 jaar en de kampioene werd na 40 jaar voor de 2e keer kampioen van Nederland. Al met al een prachtige en spannende finale op de kolfbaan van "De Linde" in Opmeer.

Maandag beginnen de kwalificatiewedstrijden van de heren met hopelijk a.s. zaterdagmiddag weer een zinderende finale.