Bondsnieuws

Van uw voorzitter

Wellicht één van de eerste dingen die U heeft gedaan is kijken in het nieuwe Classificatieboekje of de lang verwachte promotie naar de hogere klasse is gerealiseerd. Mocht dat inderdaad zo zijn dan begint u dit seizoen in ieder geval met een positief “kolf”-gevoel. Het Classificatieboekje bevat echter niet alleen positieve berichten maar in een enkel geval ook een teleurstelling (in het geval van een degradatie naar een lagere klas of een promotie die niet is gerealiseerd). Laat u hier niet door uit het “kolf”-lood slaan, als u er voor zorgt dat u alle positieve energie weer aanwend om het komende jaar een klasse omhoog te gaan komt alles vast weer goed.

Het Open Friese Kampioenschap staat voor de deur,  de eerste zestallen wedstrijden zijn wellicht al weer gespeeld en het 30-slagencircus is ook weer van start gegaan. Kortom, u kunt weer volop genieten van onze mooie sport.

In oktober zijn alle ogen gericht op het Klassenkampioenschap in Midwoud. Het is voor het eerst dat er een groot toernooi in Midwoud wordt gespeeld. De vereniging “De Vergulde Vos” is enthousiast en pakt e.e.a. voortvarend op. Veel spelers hebben weinig ervaring met de baan maar we moeten het allemaal met deze baan doen. Iedere kolfspeler zal op deze baan een beste “partij” kolf moeten laten zien om terug te mogen komen in de finale.

Ik voorspel een spannend Klassenkampioenschap met mooie partijen bij zowel de dames als de heren. Daarnaast verwacht ik dat er in de finales hoge series worden geslagen en dat er verrassende kampioenen zullen worden gehuldigd. Ik nodig een ieder dan ook  uit om mee te doen en zijn kolftalent te laten zien en te kijken of mijn voorspelling uitkomt. Ik hoop jullie ook allemaal bij de dit mooie toernooi te zien, zodat we gezamenlijk kunnen genieten van een mooi Klassenkampioenschap. Op voorhand wil ik de dames en heren van “De Vergulde Vos” en natuurlijk alle andere vrijwilligers bij voorbaat bedanken voor de bijdrage aan de organisatie van dit kampioenschap.

Tot slot wens ik alle kolfspelers veel succes in het nieuwe seizoen zowel bij het Klassenkampioenschap, het Nederlands Kampioenschap, bij de zestallen competitie maar natuurlijk ook bij de 30-slagenwedstrijden.


Met vriendelijke kolfgroet,

​Mark Aberkrom