Verenigingsnieuws Onder Ons

Clubkampioenschap Onder Ons

Peter Schuitenmaker winnaar onderling kampioenschap "Onder Ons"

 

Afgelopen zaterdag hield de herenkolfclub Onder Ons haar jaarlijkse clubkampioenschap. 

Vooraf was al duidelijk, dat er een andere kampioen zou komen als vorig jaar. De winnaar van 2016 kon niet aanwezig zijn vanwege een zonnige vakantie op Aruba.

Om 13.00 uur startten we met de voorronde; uiteindelijk 18 leden hebben gestreden om de finale te halen. De voorronde bestond uit 2 x 5 slagen. Hierbij waren de resultaten zeer wisselend, wat bij het kolven niet ongebruikelijk is. De latere kampioen had een zeer goede dag en sloot de voorronde af met 104 punten.

Hiermee stond hij ruim voor op z'n achtervolgers; een gedeelde 2 de plaats voor 3 leden met 94 punten. Vervolgens ook 3 leden met 93 punten; nu is bij het kolven niets zeker, dus de voorsprong geeft nog geheel geen zekerheid over een goede afloop.

Voordat we de finale speelden met de 9 hoogst geplaatste deelnemers hebben we onze jaarvergadering gehouden. Naast de gebruikelijke agendapunten hebben we afscheid genomen van ons bestuurslid Jaap van de Gruiter. Jaap was periodiek aftredend en heeft besloten een punt te zetten achter zijn bestuurslidmaatschap.

Met mooie woorden, een heerlijke fles geestrijk vocht en een boeket bloemen hebben we Jaap uitgezwaaid. Gelukkig hebben we nieuwe bestuursleden kunnen benoemen. In de opengevallen plaatsen ( Ernst Franken was al eerder afgetreden ) zijn met algemene stemmen benoemd Maarten Koster en Piet Commandeur, zodat het bestuur weer compleet is.

Na de vergadering stond er een overheerlijke broodmaaltijd voor ons klaar. Prima verzorgd door de beheerders van ons clubhuis Cultura. Peter en Mirjam hadden er weer een feestje van gemaakt en wij hebben er van genoten.

Vervolgens de finale van ons clubkampioenschap. De laagst geklasseerde leden begonnen met de eindronde en bleven door hun uitslagen als laagsten op de finalelijst staan. Hoger op de lijst ontstond er een serieuze slagenwisseling om de hoofdprijs.

Uiteindelijk bleef het heel spannend tot de laatste klappen. Peter was nog steeds goed op dreef, maar sloeg in zijn partij toch ook een “barreltje”. Vijf punten schiet niet op. De andere finalisten lieten echter ook steken vallen, zodat Peter toch nog met afstand eerste werd met 155 punten. Op een gedeelde 2 de plaats eindigden Bob de Wilde en Jaap Bakker met ieder 145 punten. In een barrage met een aanbal wist Bob de bal net een paar centimeter verder in vak 12 te leggen dan Jaap en werd dus nr. 2 van deze spannende eindstrijd.

Na de prijsuitreiking, waarbij Peter dus voor één jaar in het bezit kwam van de wisselbeker, besloten we dit mooie kampioenschap met een half klokje.  

 

Cor Bakker

voorzitter Onder Ons

   

Downloads