Banen > Promotiebanen

Mobiele kolfbaan


Nieuwe mobiele kolfbaan
De Nederlandse Kolfbond heeft voorjaar 2017 een nieuwe mobiele kolfbaan aangeschaft. Deze baan is vrij eenvoudig aan te leggen.

De ondergrond is gemaakt van het materiaal dat gebruikt wordt voor spandoeken bijv. aan het begin van het dorp, waarop een aankondiging van een activiteit staat. Het voordeel van dit lichte materiaal is dat er de belijning van een kolfbaan op is geprint en het weegt ongeveer 30 kg. totaal. Op de buitenkanten worden de rabatdelen aangebracht en onderling bevestigd. De onderstukken van de palen zijn verzwaard met lood, waardoor deze (bijna) niet verschuiven bij het aanspelen.

Op deze manier is een mobiele kolfbaan gecreëerd met de binnenmaten van 12,72 en 4,00 mtr. Dit is ongeveer 20% kleiner dan de afmetingen van een normale kolfbaan, maar is wel in verhouding.

Doel en gebruik
De mobiele baan is binnen 1 uur aangelegd en ook weer afgebroken. De baan is alleen op een geheel vlakke en uiteraard waterpas gelegen ondergrond te gebruiken als promotie voor de kolfsport. Dit als ondersteuning om nieuwe banen/verenigingen te starten en verder te begeleiden. En natuurlijk is de mobiele baan ook voor de bestaande verenigingen te gebruiken om in hun eigen omgeving de kolfsport onder de aandacht te brengen om potentiele leden te werven. Bijv. tijdens evenementen in sporthallen, winkelcentra, multifunctionele dorpscentra, dorpshuizen, cafés etc. etc. Als het maar binnen is, de vloer vlak is en waterpas ligt.

Indien de baan zeer intensief bespeeld wordt, hebben we ook nog een vilten ondergrond van deze mobiele baan. Hierop loopt de bal iets minder soepel, maar het voordeel is dat met de eigen kliek en bal gespeeld kan worden.

Voor reservering van de mobiele kolfbaan  klik hier! 

De minikolfbaan

De minikolfbaan is een op schaal nagebouwde kolfbaan die door haar afmetingen op allerlei plaatsen inzetbaar is. Vrijwel overal kan zo de kolfsport worden gedemonstreerd en is daarom bijzonder geschikt voor demonstraties bij ledenwerfacties. Te denken valt aan bijvoorbeeld – tijdens jaarmarkten, braderieën, sport- en andere evenementen. De minibaan kan ook worden ingezet om bekendheid te geven aan de kolfsport in plaatsen waar zich geen kolfbanen bevinden.
De gebruiker kan op deze manier iedereen kennis laten maken met de aard en regels van het kolfspel.

De opzet is dat bij passanten nieuwsgierigheid wordt opgewekt en verder worden 'meegetrokken' naar een echte kolfbaan.
Het beste effect wordt verkregen door geïnteresseerden te verwijzen naar een kolfbaan waar op dat moment leden aanwezig zijn, die hen het kolven demonstreren en verdere uitleg geven.

Wie verzorgt de demonstratie ?
Het team van de minibaan verzorgt het vervoer naar de lokatie, zet de baan op en blijft aanwezig. De demonstratie kan worden uitgevoerd door :
  • De gebruiker zelf
  • Leden van het minibaan-team
De begeleiding van toeschouwers en geïnteresseerden geschiedt in overleg tussen het team en de gebruiker.

Hoe kunt u de baan reserveren ?
Allereerst neemt u contact op met de coördinator van de minibaan, (momenteel de heer Jaap de Bood, tel. 0226-351225). Samen met hem overlegt u de mogelijkheden voor datum, tijd en plaats.

Ondersteuning van de bond ?
De kosten voor het gebruik van de baan worden door de bond in beperkte mate vergoed aan de coördinator van de minikolfbaan. Hiervoor gelden enkele regels.
Als u met de heer de Bood een en ander overeen bent gekomen dient u verder contact op te nemen met het bondssecretariaat via info@kolfbond.nl.

Foldermateriaal ?
Dit is beschikbaar bij de bond. U dient dit tijdig vooraf te bestellen bij het secretariaat van de bond.