Bij de KNKB zijn er momenteel 28 verenigingen ingeschreven. Hiervan zijn er 10 Dames-, 13 Heren- en 5 gemengde verenigingen.

 Onder Ons

 

Zeker is dat er in 1811 al op Andijk werd gekolfd. In een notariële akte van 27-11-1811 staat beschreven dat de Maire van Andijk moest bemiddelen in een ruzie tussen twee kolvers in herberg De Krimper.

Er zijn op Andijk zeker 5 kolfbanen geweest en in de oudste is Onder Ons opgericht op 10 september 1943. De kastelein van de De Krimper, Teeuwis Tensen wist 15 man te strikken en zodoende was de oprichting een feit. In De Krimper is tot 1948 gekolfd waarna het oude gebouw verkocht werd om gesloopt te worden.

Vanaf 1951 wordt het nieuwe verenigingsgebouw “Cultura” in gebruik genomen. De Bondsspaarbank wilde wel een hypotheek verstrekken met lage rente maar dan moest er wel een kolfbaan in komen. Enkele bestuursleden waren namelijk enthousiaste kolvers.
Tot 1978 is er gekolfd op de betonnen baan die afgesloten kon worden met houten beunen. De baan is toen in zijn geheel vernieuwd en de beunen zijn vervangen door een hefvloer.

Tot op de dag van vandaag wordt er door de enthousiaste kolvers van Onder Ons gebruik gemaakt van de baan in Cultura op woensdagmiddag en -avond.

Nieuws

Clubkampioenschap Onder Ons

Piet den Hartog kampioen Kolfsociƫteit Onder Ons...

NK Venhuizen 2019

Kolfsociƫteit Onder Ons valt in de prijzen...

Nieuwe toplaag voor baan Nieuwe-Niedorp

Belijningsploeg actief in de baan van de Prins Maurits....

Herfstkampioenschap 2019

Onder Ons heeft weer een kampioen....

Klassekampioenschap titel voor Kees de Jong

Kampioen in de 1e Klasse...

Kolfpromo video Onder Ons

Video presentatie die niet alleen het kolven maar ook het sociale karakter van de kolfsport laat zien....

Koppelkolf toernooi 2019

Het is bewezen: de Kolfsport verbroederd!...

Bekijk al het nieuws

Contactgegevens

Fred de Haas
Molenweg 35
1619 EV Andijk
Tel: 0228-593082
Heren
Email: onderons@kolfbond.nl