Bondsnieuws

HOOPVOL NIEUW PROJECT

 
Inleiding
“Kolf komt naar je toe deze winter is een project van de banencommissie van de KNKB. Dit project is toegelicht in de algemene vergadering van 23 september 2019. Voor het volledige projectplan verwijzen we graag naar de bijlage bij dit bericht.
Dit project wordt ondersteund door de Rabobank.
 
Wat is het doel?
Doel van het project is om nieuwe locaties voor kolfbanen te vinden en hier ook nieuwe verenigingen te starten. Wij hopen minimaal twee nieuwe kolfbanen te kunnen openen na afloop van het project.
 
Hoe willen we het doel bereiken?
Door kolfclinics / kolfdagen te organiseren met inzet van de mobiele kolfbaan bij  dorpshuizen waar nog geen kolf wordt gespeeld. Na deze clinics zullen de locaties met de meeste potentie worden geselecteerd. Bij deze dorpshuizen zullen dan aanvullende acties worden uitgevoerd om de start van de Kolfsport in deze dorpshuizen te faciliteren.  De ondersteuning van de Rabobank ligt met name op het terrein van marketing, PR en media ondersteuning.    
 
Op welke wijze kunt u bijdragen om het doel te bereiken? 
Noord Holland kent vele dorpshuizen maar deze dorpshuizen hebben niet altijd een geschikte ruimte om een kolfbaan in aan te leggen of geen dagdeel beschikbaar. We hebben daarom een checklist opgesteld met vragen aan de hand waarvan kan worden nagegaan of een locatie geschikt kan zijn om een kolfbaan in aan te leggen en waar een vereniging Kolf kan gaan spelen. Deze checklist is als bijlage beschikbaar bij dit bericht. Verder hebben wij een lijst van alle dorpshuizen in Noord Holland. Een eerste selectie is reeds gemaakt op basis van beschikbare informatie m.b.t. afmetingen van zalen in de dorpshuizen. 
U zou ons kunnen helpen door een dorpshuis in uw omgeving te bezoeken en de checklist in te vullen (eventueel in overleg met de beheerder van het dorpshuis) en deze te retourneren aan de projectgroep. We kunnen dan sneller en beter tot een selectie van geschikte dorpshuizen komen.
Wilt u helpen neem dan contact op met Mark Aberkrom op tel: 06-11707449 of mark.aberkrom@yahoo.com. Hij kan u dan in overleg met u het dorpshuis of dorpshuizen bepalen dat u kunt gaan bezoeken.  
 
Tot slot
Kijk ook even naar het volgende nieuws item op de site van Dorpswerk N-H. Dit is een website voor dorpshuizen in Noord Holland. Hier staat ook een bericht over ons project.
 
https://www.dorpswerknh.nl/2019/09/Een-kolfbaan-in-uw-dorpshuis-De-Kolfbond-denkt-met-u-mee
 
U kunt de checklist natuurlijk ook gebruiken voor het vinden van een alternatieve speellocatie als uw baan op korte termijn niet meer beschikbaar is of, zoals in Opmeer, eerder dit jaar is gesloten.

Klik hier voor de Checklist

Klik hier voor het Projectplan