Bondsnieuws

Kolfridders

Bij de jaarlijke lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag zijn dit jaar twee langedijker kolfleden koninklijk onderscheiden.

Martin Bakker (78) uit Noord-Scharwoude -
is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was onder meer medeoprichter van Hengelsportvereniging De Schele Posch waar hij van 1963 tot 2012 de rol van penningmeester en secretaris op zich nam. Daarnaast vervulde hij van 2004 tot 2011 de rol van secretaris bij de Koninklijke Nederlandsche Kolfbond. Hij werkt van 1992 tot heden als secretaris/voorzitter van de Kolfsociëteit Gezellig Samenzijn in Zuid-Scharwoude en is sinds 2010 bestuurslid van de Volkstuinders Vereniging Langedijk.

Gery Kuilman-van der Meulen (67) uit Oudkarspel
is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij was tussen 1979 en 2010 secretaris en penningmeester van Operettevereniging Caecilia in Noord-Scharwoude. Verder werkt ze als vrijwilliger bij Kolfvereniging Onder Vrienden in Oudkarspel en voetbalvereniging LSVV in Zuid-Scharwoude. Ook was ze van 2008 tot 2017 als bestuurder betrokken bij de lokale en regionale afdeling van Vrouwen van Nu. Verder is ze sinds twee jaar vrijwilliger bij Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk.Groepsfoto van alle onderscheidenen. Op de achterste rij -
Mart Bakker staat derde van rechts, Gery tweede van rechts.


Foto ; Nieuwsblad De KoerierHet bestuur van de KNKB en de gehele kolfgemeenschap feliciteert beiden van harte met deze uitzonderlijke eer !