Bondsnieuws

Kolfsport en Monumentendagen

Burgemeester Tange test de mobiele kolfbaan.

Tijdens de Monumentendagen in Wormer (2e weekend in september 2018) werd de nieuwe Beschuitstoren op diverse plaatsen in het zonnetje gezet.

In de Stoomhal was een expositie over de geschiedenis van de toren en vlak voor de ingang was een mobiele kolfbaan neergelegd waar elke voorbijganger werd verleid om een paar slagen op de baan te maken. De burgemeester had net in de Stoomhal een prachtig verhaal verteld over de Beschuitstoren, toen hij buiten door de leden van kolfvereniging Togido/Wormer werd gevraagd een paar slagen te spelen.  Met de aanwijzingen van een zeer ervaren kolfspeler lukte het de burgemeester om een paar verdienstelijke klappen te maken.

Op de zaterdag waren er verder vele belangstellenden om deze bijzondere sport aan den lijve te ondervinden. Het was duidelijk dat deze “onbekende” sport makkelijk leek, maar “het zelf doen”  toch moeilijker bleek dan gedacht. Toch zijn er ook wel enkele talenten gescout, die op de speelavonden(dinsdag-dames en woensdag-heren) in het Mooriaanshoofd hun talenten verder zouden kunnen ontwikkelen.

Op zondag speelden de kolvers aldaar een echte wedstrijd om de Beschuitstorenbeker, die al jaren in het Mooriaanshoofd is te bewonderen. Tijdens de wedstrijd waren er enkele dapperen die, onder begeleiding, ook het echte  Kolfspel wilden spelen.

Het waren twee mooie kolfdagen in Wormer, waar al werd gefluisterd dit volgend jaar te herhalen.