ONDER VRIENDEN (heren vereniging)

De Kolfsociëteit “Onder Vrienden“ in Oudkarspel is op 4 oktober 1887 opgericht en heeft in 2012 haar 125 jarig bestaan op grootse wijze gevierd.
De gezellige thuisbaan van Onder Vrienden bevindt zich in café De Heerlijkheid aan de Dorpsstraat 826 in Oudkarspel waar Roy de scepter zwaait.

Foto niet gevonden!

Onze sociëteit is een “mannen“ sociëteit en telt inmiddels 40 actieve kolfleden. Op donderdagavond is onze clubavond en wordt gedurende het hele jaar – want wij doen niet aan een zomer of winter reces – goed bezocht.

Onze leden spelen regelmatig hun partijtje mee tijdens de kampioenschappen die jaarlijks onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Kolf Bond worden verspeeld. Wij als bestuur zijn enorm verheugd dat diverse leden in de finales van deze kampioenschappen zijn terug te vinden. Hoewel het dit jaar niet is gelukt hebben we in het verleden regelmatig een Nederlands Kampioen of kampioensteam mogen huldigen.
Alles heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de(aspirant) leden wekelijks worden bijgeschoold door onze ‘Supers ‘.

Inmiddels heeft: ‘Onder Vrienden’ een zevental supers binnen de gelederen wat op een ledenbestand van 40 geen slechte score is. Natuurlijk slaan we bij ons ook wel eens een ‘poedeltje’ maar die wegen niet op tegen de vele ‘vollen’ die we op de clubavonden mogen verwelkomen. Vanzelfsprekend zijn de resultaten belangrijk voor onze leden en onze sociëteit, maar gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Kortom Kolfsociëteit ‘Onder Vrienden’ is een kolfsociëteit waar je bij wilt horen.

Het bestuur van Onder Vrienden.

Contactgegevens

Cees Bes
Dorpsstraat 146
1721 BR Broek op Langedijk
Telefoon: 06-13623210
E-mail: ondervrienden@kolfbond.nl

Nieuws

We mogen weer kolven!
Donderdag 2 juli heeft Onder Vrienden onze kolfsport . . .
Lees verder >>>

Bekijk al het nieuws