Verenigingsnieuws Niet Klappen

Kampioenen uit Hoogwoud.

Dames Klap An en Louis Schilder Kampioen.

De finale van de Zestal Competitie-dames is op 20 februari 2019 gespeeld in Nieuwe Niedorp. De finalisten waren de Vier Eenen uit Opmeer, Paal 10 uit Sint Maartensbrug en Klap An uit Hoogwoud. Op de finale-avond werd er niet hoog gekolfd. Riet Jak uit Opmeer sloeg de hoogste serie van 47 punten. De tussenstand na de 1e ronde was Klap An 15 punten, De Vier Eenen 13 en Paal 10 totaal 8 punten. In de 2e ronde was dus nog van alles mogelijk, maar Klap An verdedigde haar kleine voorsprong met verve en werd met 31 punten Kampioen van de Zestallen voor De Vier Eenen met 23 en Paal 10 met 18 punten.
Het was voor de dames Gurie van Diepen, Tineke Bakker, Tiny Visser, Truus Rood, Cisca de Wit en Ina Groenewoud met de reserves Lia Rem en Ella Schilder de eerste keer dat zij deze titel pakten - voorwaar een puike prestatie.

                                                          
 

Bij de finale vrijdag 22 februari van het Opmeers Kampioenschap 2019  heeft Louis Schilder bij de heren de titel gepakt. Sloeg hij in de voorronden 97 punten - hij moest niet minder dan 8 spelers boven zich dulden ; o.a. Simon Kreuk met 107, Wim van Leeuwen met 103, Cees Kuiper en Herman Ligthart met 102 en 5 kolvers met 98 en 99 punten. In de finale liet hij zijn klasse zien, want met een serie van 56 en een totaal van 153 punten zette hij al die heren voor het blok. Alleen Cees Kuiper gaf niet op en dwong met 51 punten een barrage af waarin hij Louis toch voorrang moest geven. Het ereschavot bestond uit 3 leden van Niet Klappen - Louis op 1, Cees op 2 en Wim van Leeuwen met 149 punten op plaats 3. Een mooi succes.
Bij de dames was het Ina Groenewoud die met een serie van 58 punten de toon zette. Alleen Marjan Dijkstra van de Vier Eenen wist met in totaal 136 punten Ina van de titel af te houden. Ina kwam met 133 punten op plaats 2 en Meiny Ligthart van de Vier Eenen pakte plaats 3.

                                                                           

Het was een zeer geslaagd Kampioenschap.