CLINICS (in dorpshuizen)

Wat dacht u van een kolfbaan in uw dorpshuis?

De Koninklijke Nederlandsche Kolf Bond (KNKB) wil meer mensen de mogelijkheid bieden om de kolfsport te beoefenen. Daarom is de KNKB op zoek naar nieuwe locaties om een kolfbaan aan te leggen.

Kolf is een laagdrempelige sport die je vrij snel kunt leren en op een redelijk niveau kunt spelen. Kolf vereist voornamelijk concentratie en beperkt fysiek vermogen waardoor je deze sport tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Andere sporten die vergelijkbare vaardigheden vereisen zijn Biljart, Darts, Jeu de Boules en Koersbal.

Kolf wordt van oorsprong in “sociëteiten” beoefend waarbij het sociale gebeuren, gezelligheid, saamhorigheid en sport samenkomen. Dit past per definitie goed bij een dorpshuis.  De KNKB heeft ook positieve ervaringen met kolfbanen die in een dorpshuis zijn gevestigd. Zo is er een kolfbaan aangelegd in “De Oude School”, het dorpshuis van Wieringerwaard. Twee verenigingen konden hierdoor weer in hun eigen dorp de kolfsport beoefenen nadat zij enkele jaren waren uitgeweken naar dorpshuis “Prins Maurits” in Nieuwe Niedorp. In café De Ridder in Berkhout en dorpshuis “Het Centrum” in Venhuizen wordt ook Kolf gespeeld. De lokale verenigingen tellen circa 60 leden die op drie (Venhuizen) en vier (Berkhout) dagdelen in de week met veel plezier en tot volle tevredenheid van de baanhouders Kolf spelen.

De KNKB gaan demonstraties/ clinics organiseren in dorpshuizen om kennis te laten maken met de kolfsport en de mogelijkheden en voordelen van een kolfbaan toe te lichten. De clinics worden verzorgd door onze ervaren spelers. Spelmateriaal is aanwezig.

Blijf het nieuws volgen of neem alvast contact op met de KNKB:
Contactpersoon is Mark Aberkrom (telefoon: 06-11707449 of e-mail: banencommissie@kolfbond.nl).