MOBIELE KOLFBAAN

Nieuwe mobiele kolfbaan
De Kon. Nederlandsche Kolfbond heeft voorjaar 2017 een nieuwe mobiele kolfbaan aangeschaft. Deze baan is vrij eenvoudig aan te leggen.
De ondergrond is gemaakt van het materiaal dat gebruikt wordt voor spandoeken bijv. aan het begin van het dorp, waarop een aankondiging van een activiteit staat. Het voordeel van dit lichte materiaal is dat er de belijning van een kolfbaan op is geprint en het weegt ongeveer 30 kg. totaal. Op de buitenkanten worden de rabatdelen aangebracht en onderling bevestigd. De onderstukken van de palen zijn verzwaard met lood, waardoor deze (bijna) niet verschuiven bij het aanspelen.
Op deze manier is een mobiele kolfbaan gecreëerd met de binnenmaten van 12,72 en 4,00 m. Dit is ongeveer 20% kleiner dan de afmetingen van een normale kolfbaan, maar is wel in verhouding.

Om de mobiele kolfbaan ter plaatse te brengen kan een aanhangwagen ter beschikking gesteld worden
Foto niet gevonden!
Opbouw mobiele baan

Indien de baan zeer intensief bespeeld wordt, hebben we ook nog een vilten ondergrond beschikbaar. Hierop loopt de bal iets minder soepel, maar het voordeel is dat met de eigen kliek en bal gespeeld kan worden.

Gebruik mobiele baan bij Museum Broeker Veiling

Doel en gebruik
De mobiele baan is binnen 1 uur aangelegd en ook weer afgebroken. De baan is alleen op een geheel vlakke en uiteraard waterpas gelegen ondergrond te gebruiken als promotie voor de kolfsport. Dit als ondersteuning om nieuwe banen/verenigingen te starten en verder te begeleiden.
En natuurlijk is de mobiele baan ook voor de bestaande verenigingen te gebruiken om in hun eigen omgeving de kolfsport onder de aandacht te brengen om potentiele leden te werven. Bijv. tijdens evenementen in sporthallen, winkelcentra, multifunctionele dorpscentra, dorpshuizen, cafés etc. etc. Als het maar binnen is, de vloer vlak is en waterpas ligt.Foldermateriaal
Ter ondersteuning van de demonstraties zijn er folders beschikbaar gesteld door de Kolfbond.

Bezetting
Bekijk hier de beschikbaarheid om de mobiele baan te reserveren, klik hier!

Reservering
Voor reservering van de mobiele kolfbaan, klik hier!

Gebruik
Regels voor het gebruik van de mobiele kolfbaan, klik hier!

Instructiefilm
Voor de opbouw hebben we een instructiefilm, klik hier!

<<< Bijzondere banen Baanverbetering >>>