MARKEURS

Markeurs zijn van groot belang voor een correct, rechtvaardig en representatief verloop van de bondswedstrijden. De KNKB stelt zich ten doel de kwaliteit van de markeurs zo optimaal mogelijk te maken en te houden. Daarnaast is het van belang te zorgen voor een zo groot mogelijk aantal en spreiding van het aantal beschikbare markeurs. Bij markeurs wordt geen onderscheid gemaakt tussen heren en dames.

Opleiding

Om in aanmerking te komen om als markeur op bondswedstrijden te mogen markeren, moet u eerst de cursus hebben gevolgd. De verantwoordelijkheid van deze cursus ligt bij het bondsbestuur, die deze taak heeft gedelegeerd aan de wedstrijdcommissie.
Deelname aan de cursus is open voor elk bij de KNKB ingeschreven bondslid (m/v). De cursus omvat een theoretisch en praktisch gedeelte met als doelstellingen;
Foto niet gevonden! een grondige kennis van de geldende Spelregels

Foto niet gevonden! het in de praktijk toepassen van die Regels

De cursus wordt afgesloten met een examen. Dit wordt afgenomen door de docenten en staat onder auspiciën van de KNKB. De beoordelingen van de docenten zijn bindend. Alle cursisten worden van de uitslag op de hoogte gesteld.  Afgewezen kandidaten mogen zich voor een volgende cursus aanmelden.
Voor deelname aan de markeurscursus zijn financiële vergoedingen beschikbaar. Details hiervan staan vermeld in de “Tarievenlijst”.

Inzet

Markeurs verplichten zich uniform en netjes te kleden. De KNKB stelt passende bovenkleding ter beschikking – een overhemd/ blouse met bondsembleem. Markeurs dienen zelf zorg te dragen voor een zwarte broek c.q. rok en zwarte schoenen; geen gympen.
De kwaliteit van de markeurs wordt doorlopend beoordeeld door de wedstrijdcommissie.

Eigenschappen van een goede markeur; klik hier
Aanmelding  voor deelname aan de cursus kunt u contact met ons opnemen.
Contact: wedstrijdcommissie@kolfbond.nl