ONDER ONS (heren vereniging)

Zeker is dat er in 1811 al op Andijk werd gekolfd. In een notariële akte van 27-11-1811 staat beschreven dat de Maire van Andijk moest bemiddelen in een ruzie tussen twee kolvers in herberg De Krimper.

Er zijn op Andijk zeker 5 kolfbanen geweest en in de oudste is Onder Ons opgericht op 10 september 1943. De kastelein van de De Krimper, Teeuwis Tensen wist 15 man te strikken en zodoende was de oprichting een feit. In De Krimper is tot 1948 gekolfd waarna het oude gebouw verkocht werd om gesloopt te worden. Vanaf 1951 wordt het nieuwe verenigingsgebouw “Cultura” in gebruik genomen. De Bondsspaarbank wilde wel een hypotheek verstrekken met lage rente, maar dan moest er wel een kolfbaan in komen. Enkele bestuursleden waren namelijk enthousiaste kolvers.
Tot 1978 is er gekolfd op de betonnen baan die afgesloten kon worden met houten beunen. De baan is toen in zijn geheel vernieuwd en de beunen zijn vervangen door een hefvloer.

Tot op de dag van vandaag wordt er door de enthousiaste kolvers van Onder Ons gebruik gemaakt van de baan in Cultura op woensdagmiddag en -avond.

Contactgegevens

Gerard T.B. Overmars 
Monnik 1
1613  DJ   Grootebroek 
Telefoon: 06-10145950 
E-mail: onderons@kolfbond.nl

Nieuws

Koppelkolf toernooi 2019
Het is bewezen: de Kolfsport verbroederd!
Zaterdagmiddag 21 december vulde de kolfbaan . ..
Lees verder >>>