W.W.B. (gemengde vereniging)

WWB – een fusievereniging opgericht in 2007 uit de voormalige kolfverenigingen “Barsingerhorn” en “De Paalmeppers”.  

Beide verenigingen speelden in ’t Wapen van Wieringerwaard (W’waard), Barsingerhorn was destijds daarheen uitgeweken vanuit De Fortuijn in Barsingerhorn. Na jarenlange samenwerking werd in 2006 besloten tot een fusie. Afnemende ledentallen bij beide verenigingen noopten tot die beslissing. 

Na sluiting van de W’waarder kolfbaan in 2013 door de baanhouder vond WWB gastvrij onderdak in De Prins Maurits (Nieuwe Niedorp) bij de herenvereniging OdH/SOS.

Om de levensvatbaarheid van WWB te trachten te handhaven werd gestreefd naar terugkeer naar Wieringerwaard. Daarvoor werd aangesloten bij de Stichting tot behoud van het voormalige schoolgebouw De Tweewegen in Wieringerwaard. Na jarenlange voorbereidingen en uitgebreide inbreng van vrijwilligers werd dat gebouw omgetoverd tot een Dorpshuis met de naam “De Oude School” – inclusief een kolfbaan. De officiële opening vond plaats op 18 november 2017. De kolfbaan werd eerder door WWB in gebruik genomen op 13 november 2017.

WWB stelt zich open voor nieuw kolftalent. De verenigingsavonden (maandagavond) zijn een prima platform om kennis te nemen van de kolfsport in het algemeen en de vereniging in het bijzonder. Schroom niet en neem contact op !

Graag tot ziens en van harte welkom.

Contactgegevens

Fred Cras
Paludanusweg 22
1766 JC Wieringerwaard 
Telefoon: 06-21467197 
E-mail: wwb@kolfbond.nl

Nieuws