De beste wensen

Zo vlak voor de kerst is het altijd een goed moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar.
2019 was een goed jaar voor de kolfsport. Er is toch weer veel gebeurd.
We hebben een paar mooie kampioenen gezien, spannende, gekke, bijzondere en mooie wedstrijden beleefd en ook werd er zo af en toe weer 60 punten gescoord.
De zestallencompetitie is gestart en tot op heden heeft dat alweer alles gebracht wat kolf zo leuk maakt.

We zijn met nieuwe initiatieven begonnen die worden ondersteund door een kleine groep zeer enthousiaste mensen. Wij hopen uiteraard dat meer mensen dat initiatief zullen ondersteunen als er een beroep op ze wordt gedaan. Het doel is tijdens de ALV al uitgelegd: we willen meer mensen winnen voor de kolfsport.  In januari gaan we dan daadwerkelijk starten met het eerste nieuwe dorpshuis waar we de mobiele baan mogen leggen en waar dan de eerste clinic zal worden gegeven. Het is hard werken om meer mensen voor de kolfsport te winnen, maar we doen het allemaal heel graag. Met uw hulp gaat deze bal straks verder rollen en hebben we er straks een paar mooie banen bij.

We staan voor nog meer uitdagingen. Het NOC*NSF heeft plannen om de jaarlijkse bijdrage te halveren, wat voor ons een heel groot probleem betekent.
Dat is voor ons reden geweest om mee te gaan praten met de plannenmakers. Kost veel tijd en inspanning maar zo hopen we te kunnen voorkomen dat die plannen, bedoelt om meer mensen aan het sporten te krijgen, juist tegen ons zullen gaan werken.
U ziet ook in 2020 is er werk aan de winkel. Daarvoor hebben wij enthousiaste mensen nodig die in commissies, bestuur of ad hoc zaken willen aanpakken. Ja ik bedoel u!
Denk deze dagen eens na of u de kolfsport wilt behouden en of u daar ook iets voor wilt doen. Wij hebben u hard nodig.

Rest mij verder u fijne Kerstdagen te wensen, een veilige jaarwisseling en een gezond 2020.

Uw voorzitter
Peter van den Nieuwenhof